Member of: CLC Vecta Next Level Display Group

Beursdoelstellingen vastleggen

Belangrijk is dat alle beursdoelstellingen schriftelijk vastgelegd worden, eventueel in groepen verdeeld volgens het doelpubliek waarop ze betrekking hebben. Maak achter de doelstellingen drie kolommen voor respectievelijk de indicatoren, timing en taakverdeling.

Beursdoelstellingen: indicatoren

Noteer hoe gemeten moet worden of de doelstelling behaald werd. Ook voor de minder tastbare doelstellingen – bijvoorbeeld een gezinsvriendelijker imago creëren – kun je makkelijk indicatoren vinden: zes telefoontjes naar mensen die de stand bezocht hebben of een enquête via e-mail en u weet of u in uw opzet geslaagd bent.

Beursdoelstellingen: timing

De resultaten van een beursdeelname laten soms een hele poos op zich wachten. Hoe complexer het product, hoe complexer de aankoopprocedure en hoe langer het duurt voor een contact in een contract geconverteerd kan worden. Meet de kwantitatieve resultaten elke dag, een maand na afloop van de beurs en nog eens vijf maanden later.

Beursdoelstellingen: taakverdeling

Een goeie taakverdeling houdt in dat elke standmedewerker weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Formuleer doelstellingen voor de diverse teams en voor de medewerkers die er deel van uit maken. Bespreek de individuele doelstellingen vooraf met de hele groep. Neem elke beursdag de resultaten van de vorige dag door; zo houdt u het energiepeil hoog.

 
 
Norm Systems

Marickenlaan 45

3648 LD WILNIS

KvK 34207534

Volg ons via:
Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS
-->