Member of: CLC Vecta Next Level Display Group
 

Juiste “tone of voice” op de beurs!

Datum: 23-mei-2018 | door: Norm-Systems

Wanneer een gemiddelde bezoeker langs uw stand loopt is het belangrijk dat diegene binnen enkele seconden ziet wat u doet.
Met twee eenvoudige vuistregels bepaalt u of de slogan en de geplande visuals de juiste tone of voice hebben. 
 
Tone of Voice
 
Een te eenvoudige visual kan afbreuk doen aan de geloofwaardigheid, een te complexe zorgt ervoor dat de bezoeker voorbijloopt zonder dat ze de boodschap begrepen hebben. De 4-seconden-regel en de 15-jaar-regel helpen je om het juiste evenwicht te vinden.
 

4-seconden-regel

Een beursbezoeker beslist binnen 4 seconden of hij aan jouw stand halt houdt dan wel door loop. In die korte tijdspanne vindt in het brein een complex proces plaats waarvan de uitkomst stoppen of doorlopen kan zijn. 
Een aantal factoren beïnvloedt het proces in positieve zin: bv het waarnemen van voordelen (prijskortingen, gebruiksvoordelen etc.). Het sociaal instinct (mensen houden halt aan waar andere mensen staan), het waarnemen van gastvrijheid (medewerkers op de stand staan rechtop, glimlachen en hebben een uitnodigende houding). Het herkennen van elementen als het logo, firmanaam, huisstijl en ev slogan omvat het hele look & feel van uw stand.
De lakmoesproef voor uw stand is: kan men met 4 seconden begrijpen wat u doen en waar jullie voor staan.
 

15-jaar-regel

Hoe ingewikkeld mag een slogan zijn en hoe eenvoudig moet hij zijn om functioneel te zijn? Naast de 4-seconden-regel kun je in de ontwerpfase ook de 15-jaar-regel toepassen. Jouw slogan moet begrepen kunnen worden door een willekeurige 15- jarige. Test je slogan binnen je kennissen of buren om als klankbord te dienen.
Door af te stemmen op het kennisniveau van een 15-jarige benader je het dichts het bewustzijnsniveau van een doorsnee beursbezoeker. Ook al zijn het topingenieurs of boekhoudkundige genieën, op de beurs wordt hun aandacht verdeeld over veel verschillende zaken, dat het inhoudelijke niveau van de communicatie wat naar beneden bijgesteld moet worden.
 

Deel deze informatie

 
Norm Systems

Marickenlaan 45

3648 LD WILNIS

KvK 34207534

Volg ons via:
Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS
-->